Bedrijfsaanmelding
is gesloten
Studentaanmelding
is gesloten

De voorbereidingsweek

Nadat je tijdens de Kennismakingsweek de eerste contacten hebt kunnen leggen met verschillende bedrijven, volgt de Voorbereidingsweek. Deze week is gevuld met trainingen, workshops en cases en geeft jou de mogelijkheid om je optimaal voor te bereiden op intensiever contact met bedrijven. Als je niet deelneemt aan activiteiten in de Ambitieweken en je graag je competenties wilt verbeteren, dan kun je natuurlijk ook gewoon deelnemen! Hieronder zijn de verschillende onderdelen van de Voorbereidingsweek beschreven.

Activiteitenoverzicht Voorbereidingsweek

Student Prep
Dinsdag 7 maart

De Student Prep is een unieke voorbereidingsdag, met name voor hen die zich ingeschreven hebben voor de Ambitieweken, mocht je je niet ingeschreven hebben voor de Ambitieweken dan ben je ook van harte welkom. De Student Prep bestaat uit vier verschillende workshops om te leren hoe je je beter kunt profileren als student op de arbeidsmarkt. Op deze dag zal je jezelf beter leren kennen en kun je jezelf trainen in je professionele uitstraling. Er zijn professionele trainingspartners geselecteerd voor het geven van de workshops. In de lunchpauze staat voor alle deelnemers een heerlijke lunch klaar en de dag wordt afgesloten met een borrel. Kijk in het activiteitenoverzicht om te zien welke workshops er gegeven worden en om je in te schrijven!

Lees meer

Connect!
Woensdag 8 maart

Connect! is een speciale dag gericht op de niet-technische en medische studenten. Gedurende deze dag zullen een aantal bedrijven, organisaties en instellingen zich presenteren door middel van een training of een case. Gedurende dit evenement word je uitgedaagd om verder te kijken dan de Universiteit Twente en wordt je de mogelijkheid geboden de interactie aan te gaan met interessante bedrijven en medestudenten. Kijk in het activiteitenoverzicht om te zien welke trainingen en cases er gegeven worden en schrijf je in!

Lees meer

Zakelijke etiquettetraining
Donderdag 9 maart

Wat is etiquette? Wat is het belang en effect van een eerste indruk? Hoe ziet het formele zakelijke pak eruit? Op deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens de zakelijke etiquettetraining, verzorgd door een expert op het gebied van zakelijke omgangsvormen en etiquette. Kijk voor de actuele locatie en tijd van deze training in het activiteitenoverzicht en schrijf je in!

Schrijf je nu in!

Workshop Nederlandse cultuur
Donderdag 9 maart

Om effectief samen te kunnen werken in een team met verschillende nationaliteiten is het van belang om te weten hoe de zaken- en werkculturen van elkaar verschillen. Vooral internationale studenten zullen hier tegenaan lopen als ze in Nederland komen studeren of een stage gaan lopen. Speciaal voor deze groep bieden wij een workshop aan in het teken van Dealing with the Dutch. Tijdens de workshop zal op een interactieve manier inzicht worden gegeven in de verschillen in normen en waarden tussen de eigen cultuur en de Nederlandse cultuur op de werkvloer. Let op: Deze workshop is exclusief voor internationale studenten en zal in het Engels gegeven worden.